10 goeie AI tools voor je content creatie

10 super AI tools voor je content creatie

 

Wat zijn de beste tools voor het maken van content?

Er zijn veel geweldige tools beschikbaar waarmee je perfecte teksten voor je blogberichten kunt maken. Hier zijn enkele opties:

1. Audiopen

Audiopen is de ideale tool voor de beginfase van een blogbericht. Wacht nog even met het schrijven en spreek je ideeën hardop uit. Audiopen maakt een transcriptie en samenvatting. Deze tool werkt prima in het Nederlands, zoals ik van anderen heb gehoord. Dat zal dan ook in andere talen zijn, mocht dat van belang zijn.

2. Google Bard

Zoals vermeld op hun homepage: “Your creative and helpful collaborator, here to supercharge your imagination, boost your productivity, and bring your ideas to life.” Klinkt perfect. Probeer het.
Het kan zijn dat Bard nog niet wordt ondersteund in ieder land. In Italië bijvoorbeeld nog niet. Ik heb daar wel een goed gevoel bij, het is van Google en zal verder ontwikkeld worden. Benieuwd wat jouw bevindingen zijn. Laat het me weten.

3.Wordtune

Ook een tool die jouw hersenspinsels in een fatsoenlijk stuk tekst veranderd. ” Your thoughts in words, Say exactly what you mean through clear, compelling and authentic writing”. Deze tool belooft er een helder en aansprekend stuk tekst van te maken. Wordtune geeft je een paar variaties die elk net wat anders klinken. Verschillende tone-of-voice. Zeker het proberen waard als je echt Engels op je website wilt zetten. Want “C’est le ton qui fait la musique!” Niet zeker of het in het Nederlands ook goed werkt. Er is een gratis versie.

4. Hemingway Editor

Hemingway Editor is een schrijf-app die je helpt het schrijven te vereenvoudigen en beknopter en beter te maken. Het markeert lange, complexe zinnen, bijwoorden en lijdende vormen en stelt eenvoudigere alternatieven voor.

5. Jasper

Met Jasper AI haal je een buddy in huis die snel tekst kan generen voor je blog, sociale media, website en meer!

6. Jenni

Jenni.ai Hier heb ik veel lovende berichten over gehoord.  Met Jenni schrijf je blogs, essays of iets anders 10x sneller .🚀

7. Copy.ai

Copy.ai is een AI-aangedreven platform dat natuurlijke taalverwerking (NLP) gebruikt om mensachtige tekstinhoud te genereren voor blogposts, posts op sociale media en productbeschrijvingen. Het gebruikt een machine learning-algoritme om bestaande inhoud te analyseren en nieuwe inhoud te genereren op basis van de gewenste toon, lengte en indeling.
Het heeft een “blogpostintro” -functie die pakkende introducties voor blogposts kan genereren en een “bestemmingspagina” -functie die gebruikers kan helpen bij het maken van een overtuigende bestemmingspagina.
Copy.ai bespaart tijd, de teksten klinken natuurlijk en aantrekkelijk. De kwaliteit van de inhoud kan wel variëren, en het is belangrijk om zorgvuldig te checken en te bewerken om er zeker van te zijn dat het aan je wensen voldoet en er geen stommiteiten in staan.

8. Grammarly

Grammarly controleert de grammatica, spelling en interpunctie terwijl je schrijft. Ik gebruik het al wat jaren en zou niet meer zonder kunnen. Het checkt ook de leesbaarheid.

9. Frase

Frase is het proberen waard. Het belooft een mega tijdsbesparing om je blogberichten bij Google omhoog te boosten. “Smart AI for smarter SEO”, zoals op de homepage staat vermeld. Het begint met research, schrijven en optimaliseren van hoogwaardige SEO-tekst in minuten in plaats van uren. De probeer versie is voor het sybolische bedrag van 1$ vor 5 dagen. Dus jaag er in 5 dagen even een lekker aantal blogposts uit!

10. Buzzsumo

Buzzsumo is een research tool waarmee je populaire en trending onderwerpen in jouw vakgebied kunt vinden. Het toont je ook de meest populaire artikelen en social media-aandelen voor een bepaald onderwerp, zodat je begrijpt welke inhoud het beste resoneert met jouw publiek. Probeer het 30 dagen gratis. Een abo is wel prijzig en, naar ik denk, alleen van toepassing als je meer een journaistieke site beheert. Met de gratis try-out van 30 dagen kun je er een hoop van opsteken.

Bonus

Yoast SEO

Yoast SEO is de wereldberoemde plugin en nog altijd relevant. Heb je ‘m geinstalleerd, gebruik ‘m dan ook! Het is dé plugin waarmee je je blogposts voor zoekmachines optimaliseert. Yoast  analyseert je tekst op leesbaarheid, gebruik van trefwoorden en andere factoren, alles voor je zoekmachine positie. Gewoon doen wat Yoast zegt. 😉 En had ik al gezegd dat het gratis is?

Tenslotte

ChatGPT en Dall-E  heb ik met opzet niet genoemd. Want er is meer.
Deze tools zijn geselecteerd met dit doel voor ogen: creeren van content voor je website. Webpagina’s, blogberichten, tekst voor je nieuwsbrief of productbeschrijvingen voor artikelen in je webshop.

Een lijst met AI tools voor het maken van visuals (foto’s, animaties, videos, podcasts) vind je in dit blogbericht.


Vind je dit bericht leuk en de informatie bruikbaar? Meld je aan voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief. Geen spam,  geen reklame en geen gedoe.

this post also exists in English

Blijf verbeteren

Bespaar tijd en verbeter je inkomsten met AI tools. Gratis direct-inzetbare tips, in je mailbox.

Eén email, twee keer per maand, maximaal.
Je mailadres bewaren we alleen voor dat doel.