5 misverstanden over het onderhoud van je website

onderhoud-van-je-website, created with Dall-E

 

Veel mensen realiseren zich niet dat websites, of ze nu gebouwd zijn op WordPress of een ander CMS, regelmatig onderhoud nodig hebben.

5 misverstanden over het onderhoud van WordPress-websites:

1- Mijn WordPress-website heeft geen onderhoud nodig.
Eigenlijk hebben WordPress-websites continu onderhoud nodig om ze: 1. online, 2. up-to-date en 3. veilig te houden voor zowel jou als je bezoekers.

2- Onderhoud gaat met  1 druk op een knop.
Ja, het bijwerken van WordPress-versies, plug-ins en thema’s is eenvoudig, je klikt op de update knop en voilá!
Maar niet altijd gaan updates even gladjes. Eerst een back-up te maken is het advies. En dan het en en ander in een bepaalde volgorde updaten. Zie meer op WordPress.org Vertrouw nooit op ‘automatische updates’.

3- Mijn webdesigner doet het onderhoud.
Tenzij je anders bent overeengekomen, is je webdesigner klaar zodra de website is opgeleverd. Heb ik jouw site gemaakt, dan kun je mij altijd vragen het onderhoud te doen. Dat scheelt dan ben je altijd verzekerd van een goed presterende website. We kunnen het ook een keer samen doen in tijdens een WordPress Workout.

4- Mijn webhost doet het onderhoud.
Nee, webhosts onderhouden alleen hun eigen servers. Het onderhoud van je website is niet hun verantwoordelijkheid.

Behalve, er is een uitzondering: Managed hosting. Wij werken met een Managed hosting en zij regelen de WordPress updates voor je. Let wel; zelf moet je de plugins en het thema bijhouden.

5- Mijn marketingbureau doet het onderhoud.
Tenzij je andere afspraken hebt gemaakt, doen zijn echt alleen marketing werk, jouw merk promoten. Technisch onderhoud van jouw website is niet een taak van het marketingbureau.

Wil je checken of je website up-to-date is? Log in op je website, log in, ga naar het dashboard en klik op “updates” in de linkerkolom.


Heb je hulp nodig of wil je het technisch onderhoud uit besteden, laat het weten en we zoeken naar een oplossing die bij jouw budget past.

Maak een vrijblijvende afspraak 

this post also exists in English

Blijf verbeteren

Bespaar tijd en verbeter je inkomsten met AI tools. Gratis direct-inzetbare tips, in je mailbox.

Eén email, twee keer per maand, maximaal.
Je mailadres bewaren we alleen voor dat doel.