Designlab-content-ideas-ideeën

Twee simpele tips voor het kiezen van Goede Content Ideeën, een goed onderwerp voor je volgende blogbericht.

Vandaag las ik een heel uitgebreid artikel over vinden van GOEDE contentideeën. Een lijst met wel 17 tips. Ik hou het  eenvoudig en heb er twee uitgelicht voor je.

Er zijn altijd onderwerpen, waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn, voor jouw business interessant zijn, en waar nog niet veel over gepubliceerd is. Zogenaamde onbenutte onderwerpen. Maak een blogbericht over een ‘onbenut’ onderwerp en vergroot de kans om gevonden te worden.

Volgens de auteur en SEO expert van het orginele artikel is het vinden van onbenutte inhoudsonderwerpen zelfs een van de belangrijkste redenen waarom zijn blog nu 519.977 bezoeken per maand genereert.

Maar hoe weet je zo’n onderwerp te bemachtigen waar je ook lekker mee kunt scoren?

Dus als je ideeën voor content onderwerpen wilt bedenken voor je blogbericht, YouTube-video’s en podcasts, dan is hier de hele lijst maar ik focus even op twee tips die makkelijk zijn voor jou.

  1. Gebruik Google Image Tags
  2. Pinterest Suggest

 

1. Gebruik Google Image Tags

Dit is hoe het werkt:

Typ je idee voor een breed onderwerp in Google Afbeeldingen,

Designlab-Google-image-beeld-search-suggestions

Desgnlab-google-image-tags-suggstions

 

Kijk naar wat Google opgeeft als tags.  Deze termen ziet Google als ZEER verwant aan wat je zojuist hebt ingetypt.

Het enige dat je hoeft te doen, is de tag combineren met het trefwoord waarnaar  je zocht.

Ik heb hier de vrij brede term ‘coaching’ als voorbeeld genomen. Je ziet de Google Image-tags direct bovenaan. Gebruik een van die termen om  je onderwerp te specificeren. Kies bijvoorbeeld  ‘coaching en leiderschap’,  ‘personal coaching ‘, ‘caoching  1 op 1’. En vergeet niet op de ‘see more‘ pijl rechts boven te klikken voor meer ideeën.

 

2. Pinterest-suggesties

Je kent intussen Google Suggesties die zichtbaar zijn aan de onderaan de pagina van je zoekopdracht, onder de zoekresultaten  (Nee? Kijk dat even naar deze video waar ik het super snel uitleg of ga naar mijn blogbericht Zoekwoorden en zoekwoorden suggesties)

Maar Google is niet de enige zoekmachine met een voorgestelde zoekfunctie. Pinterest kan ook prima functioneren als een zoekwoorden generator. Pinterest Suggest werkt op precies dezelfde manier als Google Suggest.

Typ een trefwoord … en ontvang een lijst met suggesties.

Hieronder heb ik het even voor je getest met het wat saaie woord: ‘Muurverf’.

 

Designlab-Google-sugesties

 

Designlab-Pinterest-suggestions

Het leuke van het gebruik van Pinterest is dat je een heel andere set contentideeën krijgt dan je zou krijgen van Google.

Daar kan je vast wat mee! 🙂