Designlab straks na de zomer

We hebben nog 8 weken om voor te bereiden op de nieuwe economische situatie. Ben je er klaar voor?

Deze zomer is straks voorbij en deze vreemde en onwerkelijke periode straks ook.  eindigt ook een keer. Wat volgt dan? Een  confrontatie met een hele andere economie. De tijdelijke tegemoetkomingen zullen stoppen, en wat dan?

Ik heb een artikel op Medium gevonden met tips waar je wat aan hebt. 

In het kort komt het hier op neer:

  • maak een plan
  • vind jezelf opnieuw uit
  • ga kosten besparen
  • praat met je bank ( indien van toepassing)
  • verkoop wat je kunt
  • doe alles wat nodig is

Dit houdt niet persé in dat je moet downsizen. Kosten besparingen maken je slagvaardiger en flexibeler. Investeer vrijgekomen geld in die cursus of een tool.

Bereid je voor op wat mogelijk op je af komt.


Voor degene die liever in het Nederlands lezen heb ik het via Google vertaald hieronder:

De echte economische ramp is nog niet begonnen. Amerika staat op het punt de extra toelages voor de werklozen te beeindigen. Degenen die hypotheken op hun huis hebben gesteund door Fannie Mae, Freddie Mac en Ginnie Mae kunnen 6 maanden uitstel krijgen als ze getroffen zijn door de gezondheidscrisis. Maar ook aan deze steun van de banken komt een einde.

In Australië, waar ik vandaan kom, eindigt de pauze die we hebben op hypotheekbetalingen binnen 90 dagen, vandaar dit advies van financieel expert, The Barefoot Investor, die misschien wel de meest rustige, conservatieve, optimistische, aardigste man is die je ooit zult ontmoeten .

Op dit moment bevinden we ons in de beginfase van het heropenen van de economie en we zijn optimistisch omdat we zo lang opgesloten zijn geweest.

Maar vergeet niet dat voor veel mensen de dingen in september zullen veranderen. Dat is wanneer het economische seizoen verandert en we merken dat we pal in de diepste recessie in de herinnering leven.

Wat betekent dat voor jou?

Dit betekent dat je (maximaal) 90 dagen hebt.

Je moet een plan samenstellen dat je op de voorste voet zet. Het is tijd om jezelf opnieuw uit te vinden. Het is tijd om uw kosten drastisch te verlagen. Het is tijd om een ​​hard gesprek te voeren met je bank. Het is tijd om iets of veel dingen te verkopen. Doe wat nodig is.

De tijd om te handelen is nu, terwijl de melk van menselijke vriendelijkheid nog steeds stroomt.

Waar het nu om gaat, is dat je niet in paniek raakt, maar je voorbereidt. Veel mensen leven in onwetendheid en begrijpen niet wat er gaat gebeuren. Er is geen expert voor nodig om het te begrijpen.

Er zijn 90 dagen om uw gedrag te veranderen, uzelf bij elkaar te brengen en de veranderende economische situatie het hoofd te bieden. Het wordt moeilijk – we hebben het eerder veel erger gehad. Dit is wat u de komende 90 dagen kunt doen om het hoofd te bieden aan wat er gaat gebeuren.

Maak een plan

Als u uw baan zou verliezen, hoe lang zou u dan kunnen overleven?
Als u een aanzienlijke loonsverlaging zou moeten doorvoeren, hoe zou dat er dan uitzien?
Als u ziek bent geworden, wat is dan uw back-upplan?

Deze vragen kunnen je helpen je voor te bereiden, zodat wanneer de storm komt, je niet in paniek hoeft te raken en je het in stijl kunt berijden – en hopelijk ook anderen kunt helpen.

Het is tijd om jezelf opnieuw uit te vinden

De vaardigheden die je nodig hebt, kunnen veranderen.

Dit is het moment om alles in het werk te stellen om een ​​mentaliteit op te bouwen die uitdagende tijden kan overwinnen. Dit is het moment om toe te geven wat je probeert te verbergen en om echt te worden met jezelf. Dit is het moment om opnieuw na te denken over hoe werk eruit ziet en te overwegen een tweede inkomen te hebben.

U kunt uw vaardigheden aan meer dan één bieder verkopen. U kunt voor verschillende werkgevers werken om uw risico te diversifiëren of een manier vinden om behulpzaam te zijn voor een klein publiek en een beetje geld bij te verdienen.

Degenen die weigeren te veranderen, zullen het hardst worden getroffen wanneer het economische seizoen in de tegenovergestelde richting beweegt.

Het is tijd om kosten drastisch te verlagen.

Een buffer hebben is de sleutel. Zelfs als je denkt dat je genoeg geld hebt, heb je waarschijnlijk een zachter kussen nodig om op te landen als de economie verandert.

Verlaag kosten meer dan je denkt dat nodig is.

Heb je al die abonnementen echt nodig? Zou je wat meer thuis kunnen eten? Kunt je die creditcard afbetalen? Kunt je  kadeautjes geven die gewoon attent zijn in plaats van duur?

Als je je uitgaven te veel verlaagt, kun je ze altijd weer bijstellen. Een ‘voor het geval dat’-mentaliteit is levensreddend tijdens een economische storm.

Maak je geen zorgen over hoe je er voor je vrienden uitziet wanneer je besluit om kosten te besparen. Ook zij zullen worden beïnvloed. Het is niet het moment om een ​​nepbeeld van jezelf te beschermen; het is tijd om slimmer te zijn dan je ooit financieel bent geweest door waar mogelijk te bezuinigen.

Het is tijd om een ​​stevig gesprek te voeren met je bank.

Na vele jaren in de financiële wereld te hebben gewerkt, is een fout die mensen maken niet contact op te nemen en om hulp te vragen. Als u het nu financieel moeilijk heeft, is dit het moment om het je bank te vertellen of professioneel advies in te winnen.

Banken kunnen je helpen de financiën bij elkaar te krijgen als je er in het begin eerlijk over bent. Er zijn betalingsplannen en dingen die ze nu kunnen doen om  je te helpen bij de voorbereiding. Maar als veel meer mensen binnen 90 dagen contact opnemen met hun bank, is het misschien niet zo eenvoudig om de hulp te krijgen die je nodig heeft.

Als  je het financieel goed doet, is het tijd om je bank te vragen hun rentetarieven te verlagen of af te zien van enkele vergoedingen om je buffer te vergroten.

Het is tijd om iets of veel dingen te verkopen.

Spullen verkopen die je niet meer gebruikt of niet echt nodig hebt, is een manier om je financiële buffer verder te vergroten.

Het is ook een goede manier om minimalisme op instapniveau te oefenen en het bevrijdende gevoel te ervaren dat je je niet door je spullen laat bezitten.

Je hebt waarschijnlijk niet zoveel spullen nodig als je denkt. Verlicht uw last en plaats de besparingen ergens nuttig zoals in uw beleggingsportefeuille.

Doe wat nodig is

Het deel dat mensen het moeilijkst vinden, is loslaten.

Het loslaten van hun imago, hun verleden, hun idee van werk, hun oude huis, hun spullen, hun gevoelens, hun mogelijke onwetendheid over deze situatie.

Je gaat om met wat komen gaat door een beslissing te nemen om te doen wat nodig is. Je zet je in voor de toekomst en voor wat telt: familie, liefde, geluk, productief werk waar je van geniet. Al het andere is niet zo belangrijk.

Er is een enorme kans of er komt een ruïne op je pad

Ik hoop echt dat je de komende 90 dagen de kansen die zich zullen voordoen, kunt benutten, in plaats van de ondergang door onwetendheid te ervaren.
Het is niet nodig om te doen alsof het ergste is gebeurd. De economische gegevens, werkloosheidspercentages, uitdagingen op de aandelenmarkt, de aanhoudende risico’s van de gezondheidscrisis en de eerdere problemen van de recessie van 2008 zijn glashelder voor iedereen die zijn zoekmachine durft aan te zetten en een paar trefwoorden intypt zoals ” geld printen. ‘Het is wat het is.
We staan ​​nu buiten discussie over wat er gaat komen.
Acceptatie zal je vrijmaken.
De grootste kans in de komende crisis is dat je niet alleen tegenslag overleeft, maar misschien ook de kracht ontdekt om anderen door de storm te helpen. Iedereen kan erachter komen hoe hij voor zichzelf moet zorgen. Voor anderen zorgen is veel uitdagender en dat is de kans waarmee u in contact komt.
Stel uw plan samen, vind uzelf opnieuw uit voor de economische verandering, verlaag uw kosten, voer het harde gesprek met uw bank, verkoop wat spullen en wees bereid om te doen wat nodig is.

Er is hoop.

Je komt hier doorheen als je accepteert wat er gaat komen en nu handelt.