Designlab-Content-advies-Positief

Twee korte tips hoe je online je boodschap op een blije manier brengt. Tekst waar je blij van wordt; blije content. Schrijf positief, want ons brein reageert beter op het positieve.

Wetenschappelijk aangetoond. ( meer hierover zie op wikipedia neuro-scientist Andrew B. Newberg) *

Je bezoeker reageert beter zodra je je boodschap op een blije manier brengt. Heel logisch. 🙂

Hoe?

Tip 1

Zinnen met woorden als HELAAS, NIET, ONGESCHIKT, WEINIG, kun je vaak ombuigen, zodat er woorden staan als VOORAL, ZEKER, VOOR JOU OP MAAT, VEEL. 

Hieronder een paar voorbeelden:

Helaas zijn we vandaag gesloten -> Morgen staan we om 8 uur weer voor je klaar.

Met de Thalys naar Disneyland Parijs hoef je niet over te stappen -> Je kunt lekker in je stoel blijven zitten tot aan themapark.

 

Tip 2

Leg uit waarom iets zo is. en benadruk het voordeel.

Als de lezer de reden begrijpt waarom er, bijvoorbeeld, zoveel gegevens nodig zijn, dan stelt dat gerust en haakt de lezer niet af. Zelfs de ingewikkelde dingen of procedures kun je op een vriendelijke manier brengen.

Ik kan niet de telefoon beantwoorden. overdag i.v.m. afspraken -> Stilte en aandacht zijn belangrijk tijdens mijn werk. Spreek een boodschap in of stuur een Whatsapp bericht en ik bel je z.s.m. terug.

Het product is uitverkocht -> We melden je direct zodra we het product weer op voorraad hebben. Laat je email-adres achter en ontvang een bericht.

Mis geen updates -> WordPress wordt continue doorontwikkeld. Zo ook de applicaties die we op jouw website hebben geïnstalleerd. Altijd de nieuwste versie en verzekerd van optimale werking en veiligheid van je website? Neem het Technisch onderhoud abonnement.

Wil je samen met mij je teksten verbeteren?  Boek een 1 op 1 WordPress WorkOut van 2 uur Een sessie van twee uur waarin we positief gaan schrijven. Samen kunnen we een berg werk verzetten 🙂


* Meer weten over hoe ons brein werkt met positieve woorden? Bestel hier het boek: Bol.com