De Kracht van een doordachte Content Strategie


Strategie voor ‘Helpful’ Content

schets van het maakproces van content strategy

Creëren van waardevolle en vooral ‘helpful’ content is belangrijker dan ooit. Google beoordeelt je. Hoe behulpzaam ben je voor je bezoeker? Hoe zorg je ervoor dat jouw content opvalt en daadwerkelijk waarde toevoegt voor je doelgroep? Het antwoord ligt in een goed doordachte ‘hulpvaardige’ content strategie.

Een content strategie is een plan dat beschrijft hoe je waardevolle, relevante en consistente content creëert en distribueert om een duidelijk omschreven publiek aan te trekken en te behouden. Het uiteindelijke doel is om acties van de bezoeker te genereren. En met acties bedoelen we natuurlijk contact opnemen, lid worden of een bestelling doen.
Hier zijn de belangrijkste stappen om een effectieve content strategie te ontwikkelen:

 1. Bepaal je Doelstellingen: Wat wil je bereiken met je content? Wil je meer verkeer naar je website, je merkbekendheid vergroten, of misschien je verkoop verhogen? Heldere doelstellingen helpen je om je inspanningen te focussen en succes te meten.
 2. Ken je Doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is. Wat zijn hun behoeften, interesses en pijnpunten? Gebruik tools zoals persona’s om je ideale klant te beschrijven en richt je content daarop.
 3. Voer een Content Audit uit: We gaan samen je huidige content op je website doornemen. Wat werkt goed en wat kan verbeterd worden? Dit helpt je om te zien welke onderwerpen al behandeld zijn en welke gaten er nog zijn.
 4. Content Planning en Creatie: Plan je content vooruit. Maak een contentkalender waarin je aangeeft welke content wanneer gepubliceerd wordt. Zorg ervoor dat je content relevant, boeiend en waardevol is voor je doelgroep. Denk hierbij aan blogs, video’s, infographics, podcasts en social media posts.
 5. Optimaliseer voor Zoekmachines (SEO): Zorg ervoor dat je content geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent het gebruik van relevante zoekwoorden, het schrijven van pakkende meta-beschrijvingen, en het zorgen voor een goede interne linkstructuur.
 6. Distributie en Promotie: Publiceer je content niet alleen op je eigen website, maar deel het ook via social media, nieuwsbrieven en andere relevante platforms. Overweeg samenwerkingen met influencers of gastbloggers om je bereik te vergroten.
 7. Meten en Analyseren: Gebruik analytische tools om het succes van je content te meten. Kijk naar metrics zoals websiteverkeer, engagement, conversieratio’s en sociale shares. Gebruik deze gegevens om je strategie continu te verbeteren.
 8. Blijf Flexibel en Pas Aan: Blijf flexibel en pas je strategie aan op basis van de resultaten en veranderende trends. Continu leren en aanpassen is essentieel voor blijvend succes.

Een effectieve content strategie is een dynamisch proces dat tijd en moeite kost, maar de inspanningen zijn de moeite waard. Met een goeie voorbereiding , je strategie, kun je in veel minder tijd de juiste content creëren. Content die je doelgroep aanspreekt en effectief is.🚀

Wat we kunnen we doen om ‘helpful’ te worden?

een paar voorbeelden:

 • Veelgestelde vragen.
  Jij bent de expert op jouw vakgebied. Dus beantwoord vragen van jouw doelgroep. waar is men naar op zoek. Google geeft je, gratis, suggesties. Doe er je voordeel mee.
 • Recycle berichten
  Ik zie vaak websites met oude berichten die goed bezocht worden. Deze berichten kun je nieuw leven inblazen zodat ze nog beter gaan scoren.

Samen jouw Strategie voor ‘Helpful’ Content maken? Boek een WordPress Workout

this post also does not exists in English yet

Blijf verbeteren

Bespaar tijd en verbeter je inkomsten met AI tools. Gratis direct-inzetbare tips, in je mailbox.

Eén email, twee keer per maand, maximaal.
Je mailadres bewaren we alleen voor dat doel.