Test-drive-website

Check de snelheid van je website met deze tools

Wat is snel en wat is traag? Drie seconden. Een laadtijd van minder dan 3 seconden. Maak dat je doel.

Volgens het Google-onderzoek naar de gemiddelde mobiele snelheid in alle sectoren ligt slechts een fractie van de websites dicht bij hun aanbevolen snelheid.

Dus, als je de snelheid van jouw website naar richting die 3 secondes optimaliseert, heb je een mega ranking-voordeel ten opzichte van concurrenten.

Er zijn verschillende tools die het proberen waard zijn:

  • Google Pagespeed Insights is een gratis tool van Google die een prestatietest op je site uitvoert en aanbevelingen biedt over hoe je het kunt verbeteren. Het werkt voor zowel desktop- als mobiele versies.
  • Pingdom vind ik zelf een fijne tool.  Je kunt de resultaten uitklappen en per onderdeel bekijken.
  • Gtmetrix werkt min of meer als Pingdom

 

Zodra je de snelheid van je website hebt getest, kun je beginnen met het optimaliseren ervan.

De manieren om je website te optimaliseren zijn heel verschillend. Soms kan de oplossing voor één probleem weer negatieve invloed hebben op een ander onderdeel van je site. Daarom raad ik je aan na elke wijziging de snelheid van de website weer te testen om te bepalen welke acties de beste resultaten opleveren.

De punten die je kunt checken en verbeteren, heb ik op een lijst gezet in het volgende artikel.

Het checken van de snelheid is prima zelf te doen. Maar om vervolgens verbeteringen aan te brengen is een stap waar niet elke ondernemer de vaardigheden voor in huis heeft of tijd aan wil besteden.  Dat elke web-bouwer met dat optimaliseren van laadtijd, uit de voeten kan is helaas ook niet vanzelfsprekend.

Designlab kan je helpen met aardig wat punten op dit vlak. Mocht er toch een ‘deep-dive’ in de techniek nodig zijn, dan vragen wij hebben wij een specialist in ons netwerk.