UX-quick-fixes-3

Drie quick fixes, ter verbetering van je UX, op een rijtje. Dit kun je meteen toepassen zonder je hele website overhoop te gooien. Met een minimale inspanning toch een flinke stap maken.

1. Vervang  kleuren

Ons brein reageert anders op verschillende kleuren. Geel is bijvoorbeeld een kleur die optimisme uitstraalt, blauw zegt meer over in evenwicht zijn en is een kleur die een gevoel van rust en vertrouwen oproept.
Als er geen samenhang is tussen de toon van je boodschap en de kleuren in het ontwerp kan dat ervoor zorgen dat gebruikers zich lauw voelen over wat je te bieden hebt. Dus geen betrokkenheid voelen.

Een eenvoudige manier om die betrokkenheid te verbeteren, is door de psychologie van kleuren uw ontwerpen te laten inspireren.
Focus vooral op de achtergrondkleuren van de achtergronden en de kleuren van de header daar waar je menuknoppen zitten. Ook belangrijk is de kleurencombi in de allereerste boodschap. Let wel, dit kan zelfs de cookie banner zijn!

Check dit. Hoe begroet je de bezoekers? Is het te luid en schreeuwerig of te bescheiden en soft?
Een goed afgestemd kleurenschema is cruciaal voor het creëren van een boeiende gebruikerservaring. Onbewust wordt er een gunstig signaal gestuurd naar het brein van de gebruikers en roept positieve emoties op bij terugkerende gebruikers.

2. Gebruik meer knoppen

Grote, kleurrijke knopen zijn een essentieel onderdeel van succesvolle websites. Knoppen trekken aandacht en moedigen gebruikers aan tot actie. Door links en calls-to-action om te zetten in verleidelijke knoppen, kun je niet alleen de betrokkenheid vergroten, maar ook het aantal conversies, terwijl je boodschap ook duidelijker wordt.
Maak je knoppen groter. Check de afmetingen van de knoppen vooral op tablet en smartphone. Is het makkelijk om op te klikken ?

3. Herstel gebroken links

Er zijn maar weinig UX-problemen die erger zijn dan gebroken links. Een gebroken link jaagt de bezoeker weg. Een link die niet werkt, is een mega frustratie: het perfecte excuus voor gebruikers om te vertrekken en nooit meer terug te komen.

Los het direct op met deze gebroken links checker (plugin).

De meeste gebroken links op websites geven de bekende 404-fout pagina. Het maken van een leuke pagina in plaats van de standaard pagina is een geweldige manier om deze storing te verhelpen en bezoekers langer op uw site te houden. Een paar ideeën voor een orginele 404 error pagina vind je hier.

Deze 404 pagina hebben wij gemaakt voor het Vondelpark.com

 


En natuurlijk zijn ef nog meer onderdelen die je aan kunt pakken ter verbetering. Kijk op mijn blog naar andere UX artikelen.