Digitale video groeit enorm. Wat kan video betekenen voor uw website?

De afgelopen maand is er sprake veel gespeculeerd in de blogosfeer over livestreaming diensten Periscope en Meerkat.

  • Wie er gaat winnen?
  • Welk platform de andere zal verpletteren?
  • Welke app is de toekomst van livestreaming?

Maar, maakt het eigenlijk wat uit?

We hebben dit twee jaar geleden al meegemaakt met Vine vs Instagram en er zullen wel meer van dit soort battles gaan plaatsvinden rond nieuwe aanbieders van video diensten.

Deze strijd richten zich op de bomen, en niet het bos. Het werkelijke gevecht  gaat over tekst vs digitale video.

Digitale video is momenteel de vorm van communicatie.

Sinds de introductie van YouTube tien jaar geleden, is digitale video, ondanks de soms wat irritante bijverschijnsel van reclame, niet meer weg te denken.

Groeiden wij op met een internet dat, vooral op tekst gebaseerd was, de jongere generatie groeit op met een video-internet.

Tieners lezen niet.

Uit een recent onderzoek dat onder middelbare scholieren in de Verenigde Staten plaatsvond, bleek dat populaire nieuwsblogs niet gelezen werden. De focus lag op video.  65 procent van de middelbare scholieren, die deelname aan het onderzoek maakte gebruik van SNAPCHAT en 97 procent van YouTube.

Het is geen toeval dat Tumblr, Twitter en Facebook, alle drie onlangs video hebben toegevoegd aan hun platforms. Geen van hen wil de boot missen. Deze platforms passen zich aan aan de wijze waarop het jongere publiek het internet gebruikt.

Waarom is video zo succesvol?

Nieuwe technologie betekent niet per definitie massale omarming en succes.

Er is iets spectaculairs aan video. Onze hersenen reageren anders op video dan op tekst. Onze hersenen verwerken de beelden en er komt een stofje vrij, zoals dopamine dat vaak wordt geassocieerd met liefde, motivatie, seksuele bevrediging. Dus er gebeurt iets op emotioneel niveau.

Nu wat dat weten, deze betrokkenheid op neurologisch niveau, zouden we mensen uitermate goed kunnen verleiden tot meer betrokkenheid bij ons merk of product en interactie genereren.

Als u als merk relevant wil blijven, moet u de uitdaging aangaan en uw online communicatie met video een prominente plaats geven.

Het Kodak moment staat voor de deur.

Succesvolle bedrijven maken gebruik van digitale video.

Dingen zullen blijven veranderen, en dat de snelheid van verandering gaat versnellen (wet van Moore) en video zal zijn in het centrum van communicatie en inhoud.

Bedenk: Kodak werd irrelevant door digitale camera’s te negeren. Het grootste taxibedrijf van de wereld, Uber, is een bedrijf zonder een wagenpark maar succesvol omdat hun strategie gericht is op de mobiele internet gebruiker.

Merken die hun boodschap niet vertalen naar treffende digitale video boodschappen, zullen straks niet meer online zichtbaar zijn. De uitdaging is nu om je merk op een overtuigende manier in digitale video tot leven te brengen.

Bovenstaand artikel is geïnspireerd op artikel van de website van Brian Solis geschreven door gast-journalist Brendan Gahan. Lees hier het originele artikel.