Designlab WordPress Gutenberg

Gutenberg

Gutenberg is een nieuwe manier voor opmaak van de content, een nieuwe tekst editor. Denk aan blokken en kolommen.

Ben je klant bij Designlab’s dan werk je al met een paginabouwer en is er niets nieuws onder de zon. De paginabouwers waarmee Designlab werkt zijn uitgebreider dan wat Gutenberg vooralsnog biedt. Mocht je beginnen met een eenvoudige WordPress website ‘from scratch’ is het wel handig. Let wel het is nog zeer beperkt. Gutenberg is een uitkomst voor als je een eenvoudig blog of website wilt starten.

Wat veranderd er, moet je iets doen?

Nee. Heb je een website die door ons geleverd is, dan hoef je niets te ondernemen.

Wil je zelf de update uitvoeren moet je vooral niet zomaar op de update knop drukken.

WordPress Gutenberg updaten

Klassieke editor plugin

 

  • Installeer de Classic Editor of Klassieke editor.  Zie de afbeelding hierboven.
  • Update zoals het in je instructie document staat of kijk hier op WordPress.org

Mocht je niet beschikken over de laatste versie van je thema, dan raad ik je aan mij de update te laten doen.

Dat scheelt je tijd en geld.

Bij twijfel bel ons even.

[av_button label=’BEL ONS EVEN OF STUUR EEN BERICHT ‘ link=’manually,https://designlab.nl/over-mij-team/#contact’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-200fpv’ admin_preview_bg=”]

 

Waarom werken we nog met die Gutenberg editor?

Er is een heleboel discussie of Gutenberg een goede zet is of juist een afhaak-moment gaat veroorzaken.

De nieuwe manier om je content te editten met meer opties voor layout voldoet aan de behoefte van de gebruiker. Met oog op de toekomst is dit zeker een goede zet.

Het vergt een omschakeling. Ook voor ons. Wij, en de gebruiker van de door ons gebouwde websites, zijn gewend om met een paginabouwer te werken. Dat zou met Gutenberg niet meer nodig zijn. De paginabouwer blijft goed functioneren maar we moeten dan wel de Gutenberg editor even uitzetten.

Een overstap op dit moment zou betekenen dat we nogal wat toeters en bellen gaan missen. We bekijken het per project en stap voor stap. Ons streven is wel met Gutenberg te gaan ontwikkelen. We zijn van plan om speciale templates met Gutenberg te bouwen.

Waarom wel die Gutenberg?

Gutenberg is een goede ontwikkeling voor de toekomst. Designlab gaat de nieuw te leveren websites zo inrichten dat we optimaal gebruik maken van Gutenberg. Hoe we dat gaan doen? Volg mijn blog. In ieder geval stapsgewijs implementeren en per project beoordelen.

Iets meer over Gutenberg is te vinden op ons kennis-blog In 1 Dag Je Website

Heb je zin in een ‘Gutenberg Deep Dive’ ? Lees hier verder: artikel van Morten Rand-Hendriksen.