Designlab-kleine-stapjes

“Ik weet dat ik …”

Dit hoor ik mezelf vaak zeggen.  Ook mijn klanten, allemaal zelfstandig ondernemers net als ik, zeggen het vaak en waarschijnlijk worstel jij ook hiermee.

De lijst met wat volgt is lang.

Ik weet dat ik zou moeten …

  • …op Instagram.
  • … op LinkedIn.
  • … een cursus maken.
  • … meer webinars doen.
  • … meer blogberichten schrijven.
  • … een chatbot bouwen.
  • … een wekelijkse nieuwsbrief schrijven.

Pff,… en dat zijn zo maar een paar.

O, wat wilde ik graag dat er meer uren in een dag zaten, meer dagen in een week enzovoort. En dan die overweldigende hoeveelheid schuldgevoel over wat we NIET doen. Het gevaar is dat je te veel denkt aan alles wat je niet doet of gedaan hebt en je vertrouwen verliest dat bedrijf in de goede richting beweegt.

Wat mij geholpen heeft:

Doe de dingen die je verbinden met mensen die het meest nodig hebben wat je te bieden hebt. Niet alle taken van de bovenstaande lijst zijn noodzakelijk voor succes.

Zo, dat geeft al wat meer lucht. Een paar dingen kan ik achterwege laten.

Er zijn mensen en bedrijven die een probleem hebben dat ik het best kan oplossen. Dat is de ondernemer die meer online zichtbaarheid wil en met iemand samenwerken die meedenkt. Meestal heeft mijn klant nog helemaal niet nagedacht over een online strategie en een duidelijke briefing is ook een zeldzaamheid.

Precies die ondernemer kan ik goed helpen.

Actie: -> Vind ze, die klanten -> Luister en bespreek hun pijn, hun wens ->Laat ze zien hoe je hun probleem oplost -> Evalueer herhaal.

De wereld gaat niet langzamer draaien, er komen niet meer uren in een dag, maar consistent en duidelijk naar mijn doelen werken helpt zeker om mijn tempo beter te beheren.

Soms lijken het maar baby stapjes, maar toch…