Lijst met benodigdheden

Bravo! We gaan van start. Wat hebben we nodig vor jouw nieuwe WordPress website?


1 – Je domeinnaam
Uitleg: dit is de naam op het internet, ofwel je URL http://jouwnaam.nl ons domein is https://designlab.nl

2 – Je hosting account inlogcode, toegang tot het control panel van je hosting. meestal een emailadres en een paswoord. (essentieel!)
Uitleg: dit is waar je je domeinnaam hebt geregistreerd en waar je je hosting hebt geregeld. Let op het zou ook kunnen dat je nog geen hosting hebt geregeld en alleen je domeinnaam hebt vastgelegd. Check dit eerst even bij je hosting.

3 – Je logo
Uitleg: je logo is belangrijk voor je huisstijl. Op alle communicatie kanalen wil je dezelfde huisstijl uitdragen, herkenbaar zijn. Stuur je logo op in verschillende soorten bestanden. jpg, .png of psd. De graficus die je logo heeft gemaakt, kan je vertellen welke bestanden voor het internet geschikt zijn. Twijfel je, kan je het aan ons vragen.

4 – Fotomateriaal
Uitleg: Heb je zelf goed beeldmateriaal dat je wilt gebruiken, stuur het mee. Voor websites hebben we geen zware bestanden nodig. Een foto van 100 – 150 KB is het beste. Voor productfoto voor je webshop gelden er andere eisen aan de foto’s.
mogelijke bestanden: jpg, png, gif.

5 – De kleuren
Uitleg: Heb je specifieke kleuren die bij het ontwerp van je huisstijl horen? Je kan de kleurnummers opsturen ( mag in alle formaten) , een pdf van het ontwerp, of als je dat allemaal niet hebt, kan je aangeven welke kleuren je zou willen gebruiken door een voorbeeld van een website, een plaatje van het internet te sturen.

6 – Het lettertype
Uitleg: Bij het ontwerp van je logo en/of huisstijl zit ook altijd een lettertype. Voor het internet kunnen we voor de teksten niet zomaar alle lettertypes gebruiken. We kiezen een lettertype dat geschikt is voor het internet en passend bij je logo. Het speciale lettertype dat gebruikt wordt voor je logo, of bedrijfsnaam, kunnen we als afbeelding gebruiken. In dat geval stuur je ons een afbeelding en de naam van het lettertype.

7 – Je wensen
Uitleg: Je hebt een voorstelling van hoe je je website het liefst wilt. Stuur ons een link van een website die jou inspireert. Dat kan ook een hele andere branche zijn. Stuur ons ook een link van je concurrent en vermeld wat je wel en niet goed vindt aan hun website. (we gaan absoluut geen kopie maken, maar het werkt wel prettig als we weten wat er al is in de branche waar je je mee te maken hebt en het geeft ons een richting om een unieke website te bouwen.)

8 – Bijzonderheden?
Waarschijnlijk hebben we dit al besproken. 😉

🚀 Sluit je aan bij de meer dan honderd relaties die elke maand een update ontvangen met de laatste WordPress  en online marketing tips. 

this post also exists in English

Blijf verbeteren

Bespaar tijd en verbeter je inkomsten met AI tools. Gratis direct-inzetbare tips, in je mailbox.

Eén email, twee keer per maand, maximaal.
Je mailadres bewaren we alleen voor dat doel.