Designlab-remote-working-Amsterdam

 

Remote werken wordt de standaard door omstandigheden. Werk aan websites is digitaal en leent zich perfect voor remote werken. Locatie is niet van belang zolang er maar een goed internet verbinding is.

Mijn werk, het bouwen en onderhouden van websites is alleen maar digitaal en kan prima remote worden uitgevoerd. Wel is het prettig om eerst fysiek kennis te maken voordat je gaat samenwerken. Bij grote uitzondering ga ik samenwerken met iemand die ik nog niet IRL ontmoet heb.

Werken op een co-workplek vind ik super leuk. Er gaat een stimulerende werking uit van het met z’n alle bezig zijn. Een goede vibe. En vergeet niet; het informele praatje bij het koffie apparaat.

Hoe werk ik remote?

De cowork-space Vrijstaat in Amsterdam Noord is voor mij een goede werkplek. Iedereen stelt andere eisen aan een plek. Sfeer en bereikbaarheid vind ik belangrijk. Prettige fietsroute en parkeergelegenheid.

Momenteel werk ik vanuit mijn huis in Amsterdam-Zuid en komende maanden wissel ik dat af met mijn plek in Noord-Italië. (nee, niet dat gebied!)

Remote- en netwerken

De wekelijkse netwerkborrel, een Meetup en het praatje bij de koffiemachine waar ik altijd nieuwe contacten maak, dat mis ik nu wel. Even zoeken naar en andere manier … meer online aanwezigheid, Linked, webinairs. Als oplossing heb ik direct de Whatsapp knop op mijn website ingesteld. Heb jij tips, of ideeën, ik hoor het graag.

Welke tools gebruik ik om remote te werken?

  • Slack  Communicatie met co-workers, je team. Fijn is ook dat je allerlei files erbij kunt doen.
  • Asana Workflow, elke project een eigen flow. Taken, to do, planning. Ook goed om te bewaren. Naslag werk. Er is aardig wat recurring dan  dupliceer ik een project.
  • Zoom 1 op 1 kennismaking, samenwerken, scherm delen kan ook. ( Skype, WhatsApp)
  • Loom Gebruik ik voor de  gepersonaliseerde instructie videos)
  • Flat Tomato een app om mijn productiviteit in de gaten te houden. Mijn stok achter de deur 😉 Is gebasserd op de beroemde Pomedoro methode.

Wat is remote werken?

Remote werken is locatie onafhankelijk werken. Digitale services kunnen allemaal remote uitgevoerd worden. Bedrijven die wereldwijd actief zijn hebben medewerkers in verschillende tijdzones, zodoende kunnen ze direct service verlenen en bijvoorbeeld ‘overnight’ een probleem oplossen. Het licht gaat nooit uit, want er is geen kantoor dat om 17.00 sluit.

 

“This is not how I envisioned the distributed work revolution taking hold,” said Matt Mullenweg, chief executive of WordPress and Tumblr owner Automattic. Mullenweg’s company is already “distributed”, and he predicts the changes “might also offer an opportunity for many companies to finally build a culture that allows long-overdue work flexibility. ( lees het hele artikel hier)

 

Hoe deel ik mijn remote werkdag in?

Het vergt wat discipline om op elke remote werkplek goed te kunnen werken. Een cowork plek met gelijkgestemden kan heel stimulerend werken. Thuis ben je sneller afgeleid. Om productief te blijven heb ik een dagrooster opgesteld. Het woon-werk fietstochtje is er niet en heb ik gecompenseerd met een lunchpauze buiten de deur. Stukje fietsen in Vondelpark. Zie afbeelding.

Verder heb ik drie momenten op de dag gereserveerd voor email checks. Eens kijken of en hoe dit werkt…

werkdag