Designlab-videobellen-zoom-jitsi-skype

Videobellen, je kunt niet meer zonder.

Videobellen, conference call, je kunt niet meer zonder. Zoom is het meest populair. Hoe zit het met veiligheid en privacy? 

Zoom is het meest populair, maar er zijn nogal wat vragen over veiligheid en privacy. Een artikel in The Guardian haalt een uitspraak van experts aan “a privacy disaster”. Ik hoor ook veel collega’s klagen over de slechte kwaliteit van Zoom sinds dat er zo veel meer mensen er gebruik maken.

Wat moeten we dan wel gebruiken?

Er is een lijst opgesteld door Autoriteit Persoonsgegevens om je te helpen de juiste videobellen-tool te kiezen.

Download hier de lijst

Mijn klantcontacten zijn bijna altijd 1 op 1. Meestal volstaat  Whatsapp. Maar met  Jitsi.org kun je ook scherm delen. Wel zo handig.

Heb je een praktijk en doe je de dienstverlening online en is er sprake van persoonlijke gegevens, dan zou ik eens kijken naar deze opties:

Webcam consult freelancer zzp-er

Clickdoc Video consult

Bovenstaande oplossingen zijn zeer geschikt voor praktijkhouders in de medische, paramedische sector. Ik denk aan alternatieve geneeskunde, coaches en therapeuten.

Whatsapp knop op je mobiele website?

Direct contact met je bezoekers? Een zeer laagdrempelige oplossing is de Whatsapp knop op je mobiele website. Heb je dat nog niet, kan ik het voor je installeren. Op je WordPress website 😉