Designlab-video-SEO-tips-2020

Video blijft maar groeien. Video biedt veel SEO kansen. Mis het niet!

Zoek jij ook steeds vaker een filmpje? Ik, ieder geval wel. Ik zoek steeds vaker even een video op. Vooral als ik een uitleg van iets nodig heb. Zelfs recepten zoek ik op Youtube.

Volgens experts gaat online video in 2021 80% uitmaken van al het online verkeer. 80%! Dat is veel, heel veel.

“Content is King” ( quote Bill Gates, 1996)

Conclusie: Als video zo belangrijk onderdeel is van het online verkeer, dan loop je veel mis wanneer je er geen gebruik van maakt.

Je SEO zal een flinke boost kunnen krijgen en op zijn minst voorkom je een terugval in je ranking.

2020 is het moment om met video je SEO te verbeteren.

 

Hoe je dat doet en waarom, ga ik je vertellen:

  1. Maak videofragmenten
  2. meta tags voor SEO
  3. Voeg zelf een transcriptie toe

1. Organiseer de inhoud van je video in stukjes. Dit is belangrijk want Google kan zo je stukjes, secties van je video begrijpen en de bezoekers naar het relevante deel van je video doorsturen. Dus maak duidelijke secties. Zie afb.

image thanks Backlinko.com

2. Meta tags voor SEO
Naast het publiceren van video’s met duidelijke secties, wil je er ook voor zorgen dat je video is geoptimaliseerd voor SEO. Voeg meta tags toe, net zoals je gewend bent te doen met je blog-berichten of je webpagina’s. Denk om de juiste titel, de omschrijving en tags. Google wil ‘begrijpen’ waar je video over gaat. Een trefwoord in de titel doet het goed, blijkt uit onderzoek.

3. Voeg zelf transcriptie toe
De ondertitels die YouTube automatisch genereert, werken perfect, maar niet 100%. Upload dus een transcriptie om de kans te vergroten dat YouTube en Google elk woord van je video kunnen begrijpen.

Tenslotte
Laat je Youtube-kanaal groeien. Stimuleer interactie. Vraag of bezoekers je video willen delen, opmerkingen plaatsen en zich abonneren.

En nu nog het waarom.

Steeds meer mensen zoeken op Youtube. Het is al de op een na grootste zoekmachine en groeit nog steeds. Te groot is om te negeren.
Als  je in 2020 meer uit je SEO wilt halen, ga inhoud-specifieke video’s maken en te optimaliseren.
En, vergeet niet, Google bezit Youtube. Google vertoont steeds meer video’s in de zoekresultaten. Hieronder een paar voorbeelden en een beknopte uitleg hoe Google video weergeeft.

Ik heb gezocht op “How to make Agnolotti”; *
Bovenaan een zg.”Featured snippit”, de winnaar van de zoekresultaten waarschijnlijk de hoogste autoriteit op dit gebied. Dit is geen video, wel veel beeld in hun bericht en een duidelijke overzicht van de content, in dit geval de te volgen stappen ( denk aan fragmenten!)
Direct daaronder worden de video’s getoond. Heel uitnodigend. En dan heb ik op ALLE media gezocht, niet eens specifiek op video.

how-to-video-search-results

Google en de Featured Video Snippits, daar is veel meer over te vertellen. Wil je daar dieper induiken ga dan naar Google advies – Best Practice Video. 

*Agnolott zijn soort raviollli, specialiteit uit de streek van Piemonte Noord Italië.