Tips voor een snellere website

Website-speedtest

Fast Forward Tips voor een beter presterende website. Wat kun (zelf) je doen om je website sneller te laten preseteren?

1. Verplaats je website naar een betere host
Wij hebben goede ervaring met een hostingpartij. Zij zijn gespecialiseerd in hosting voor WordPress en hebben zeer aantrekkelijk geprijsde pakketten. Instappakket voor 10 euro p.mnd.  Vraag ons ernaar.

Het verhuizen van je website kan ik of onze hosting partij doen. Je hoeft niet bang te zijn voor down-time.

2. Optimaliseer de grootte van afbeeldingen op uw website
Iedereen houdt van opvallende afbeeldingen. De negatieve kant van het gebruik van de afbeelding is dat het meestal grote bestanden zijn die een website vertragen. Ik raad aan: plaatjes van maximaal 150KB, maar kleiner ofwel lichter is natuurlijk nog beter.

Hoe maak je afbeelding bestanden kleiner?

Comprimeren kun je met behulp van  ImageOptim, JPEGmini of Kraken. Het kan even duren, daty comprimeren, maar het is het waard.

3. Verminder het aantal plug-ins
Plug-ins zijn veelgebruikte onderdelen. Helaas, hoe meer plug-ins, hoe meer middelen nodig zijn om ze uit te voeren. Als gevolg hiervan werkt de website langzamer en kunnen ook beveiligingsproblemen optreden. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit het aantal plug-ins, terwijl sommige niet meer worden gebruikt. Onnodige plug-ins verwijderen.

Voer eerst de prestatietests op je pagina uit om erachter te komen welke plug-ins uw website vertragen. Niet alleen hangt de snelheid van de website af van het aantal geïnstalleerde plug-ins, maar ook van de kwaliteit. Probeer plug-ins te vermijden die veel scripts en stijlen laden of veel database query’s genereren.

4. De noodzakelijke plugins  up-to-date houden.

5. Minimaliseer het aantal JavaScript- en CSS-bestanden
Als uw website veel JavaScript- en CSS-bestanden bevat, leidt dit tot een groot aantal HTTP-aanvragen wanneer uw website bezoekers toegang willen tot bepaalde bestanden. Deze verzoeken worden individueel behandeld door de browser van de bezoeker en vertragen het werken op de website. Als u het aantal JavaScript- en CSS-bestanden vermindert, zal dit uw website ongetwijfeld versnellen. Probeer alle JavaScript in één te groeperen en doe dit ook met alle CSS-bestanden. Dit zal het totale aantal HTTP-verzoeken verminderen. Er zijn veel tools om snel HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden te verkleinen. U kunt bijvoorbeeld WillPeavy-, Script Minifier- of Grunt-tools gebruiken.

6. Gebruik website caching
In het geval dat veel gebruikers de pagina openen, werken servers eenmaal langzaam en hebben ze meer tijd nodig om de webpagina aan elke gebruiker te leveren. Caching is het opslaan van de huidige versie van uw website op de hosting en presentatie van deze versie totdat uw website is bijgewerkt. Dit betekent dat de webpagina niet steeds opnieuw wordt weergegeven voor elke gebruiker. De gecachte webpagina hoeft niet telkens databaseaanvragen te verzenden.

Je kunt de volgende plug-ins gebruiken: W3 Total Cache of W3 Super Cache. Als u VPS of een speciale server gebruikt, kunt u ook caching instellen met uw algemene instellingen. In het geval van de gedeelde server is het cachen van de website meestal niet beschikbaar.

7. Implementeer Gzip-compressie
Gzip Compression is een effectieve manier om de grootte van bestanden te verkleinen. Het minimaliseert de HTTP-aanvragen en vermindert het aantal

9. Diversen 
Nu nog wat technischer:

Beperk de grootte van je pagina’s, gebruik Google AMP, houd je software up-to-date, check je link, host geen video in je eigen site, gebruik CSS minification, optimaliseer je database, stel je favicon goed in, controleer je error-pagina’s, gebruik geen @import en gebruik een Content Delivery Network (CDN)CDN
Een netwerk voor content-levering is een set webservers verdeeld over verschillende geografische locaties die webcontent leveren aan eindgebruikers met betrekking tot hun locatie. Wanneer je de website op één server host, worden alle gebruikersverzoeken naar dezelfde hardware verzonden. Om deze reden neemt de tijd die nodig is om elk verzoek te verwerken toe. Met CDN werken meerdere verzoeken parallel en dus sneller.

Een andere manier om de afbeeldingbestanden te verkleinen, is door gebruik te maken van de HTML-responsieve afbeeldingen <secret> en <size> attributen die de afbeeldingsgrootte aanpassen op basis van gebruikersweergave-eigenschappen.